Έφυγε ο Γιώργος Μποτονάκης

Γράφει η Νίκη Ρουμπάνη

Εφυγε ο Γιώργος Μποτονάκης, ψυχίατρος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, καλλιτέχνης φωτογράφος και βεβαια αλληλέγγυος Ανθρωπος με Α κεφαλαίο.

Φίλος αγαπημένος, υπέροχος συζητητής, με φιλοσοφικές και πολιτικές απόψεις πάντα τεκμηριωμένες που ήξερε να ακούει, με μια φρέσκια, ανατρεπτική, εφηβική σχεδόν σκοπιά πανω στα στερεότυπα.

Θα λείψει πολύ όχι μόνο από όσους τον αγαπήσαμε αλλά και ως πνευματικός άνθρωπος, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στις κοινωνικές προσφορές του συμπεριλαμβανεται η αμέριστη και εθελοντική προσφορά ψυχιατρικών υπηρεσιων από τι 2003 που δημιουργήθηκε η γραμμή ΣΟΣ. Ο Γιώργος συνέταξε μελέτη που αφορά την στήριξη των θυμάτων σωματεμπορίας και που συμπεριλαμβάνεται σε βιβλίο που εκδόθηκε απο το ΕΚΚΑ πανω στη στήριξη μεταναστών. Είναι η μόνη σχετική μελέτη που γνωρίζω στα Ελληνικά.

Δεν διστάζαμε να ζητήσουμε τη βοηθειά του νύχτα και μέρα για την υποστήριξη θυμάτων, όταν ξέφευγε κάτι από τις αρμοδιότητες των ψυχολόγων μας και διοργανώσαμε με την συμβολή και συντονισμό του πολλές σχετικές επιμορφώσεις, όπως και διαδραστικά σεμινάρια δραματοθεραπείας που έκανε για τα στελέχη μας.

Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένεια και ιδιαίτερα στα παιδιά του που τον αγκάλιασαν ζεστά στα δύσκολα τελευταία χρόνια του και ελπίζουμε το φως που αφήνει πίσω του να ευλογήσει τη ζωή τους. Γιώργο θα μας λείψεις πολύ.

Ο αποχαιρετισμός θα γίνει αύριο Πέμπτη στο νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, στις 3.30μμ.