Ελεύθεροι με εγγύηση οι καταγγελθέντες για βιασμό στην Ξάνθη

Δυσάρεστες οι εξελίξεις που ακολουθούν την καταγγελία του βιασμού στην Ξάνθη (Βλ. ανακοίνωση της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας της 9/3/15), αφού χθες οι δύο καταγγελθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 20.000 ευρώ ο καθένας, συν την επιβολή περιοριστικών όρων. Να σημειώσουμε ότι η καταγγέλλουσα είναι 21 ετών, φοιτήτρια, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 35 και 29 ετών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ξάνθης αντιμετώπισε την υπόθεση ως επείγουσα μετά την διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης, έτσι έβγαλε την χθεσινή απόφαση που προβληματίζει για το μέλλον της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Να σημειώσουμε ότι στα στα σπίτια των καταγγελλομένων βρέθηκαν 16 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 18 ναρκωτικά χάπια τα οποία και κατασχέθηκαν, με αποτέλεσμα η δικογραφία να περιλαμβάνει και την κατοχή ναρκωτικών. Επίσης κατασχεθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ.

Η ανακοίνωση αλληλεγγύης της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας δημοσιεύθηκε σε αρκετά μέσα της περιοχής αλλά και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, άρα έγιναν γνωστά τα φεμινιστικά επιχειρήματα, δυστυχώς όμως υπάρχει κάποια εκ προοιμίου «αθώωση» των καταγγελλομένων από τμήμα της τοπικής κοινωνίας, πιθανώς επειδή είναι πρόσωπα γνωστών οικογενειών οι οποίες έχουν και πρόσβαση σε θεσμούς. Αν λοιπόν κάποιοι άνθρωποι και κάποια μέσα δεν πιστεύουν την καταγγέλλουσα και την συκοφαντούν, αναρωτιόμαστε αν θεωρούν επίσης «αθώο» ότι βρέθηκε στην κατοχή τους ικανή ποσότητα εξαρτησιογόνων και παραισθησιογόνων ουσιών.

Σίσσυ Βωβού