Επτά φίλες ταξιδεύουν με φουσκωτό

Γράφει η Βέρα Σιατερλή πάνω σε πληροφορίες της Αζελίνας  Μακρυπόδη

Ένα θέμα δροσερό, ευχάριστο, σε κλίμα διακοπών, είναι το κατόρθωμα μιας παρέας καθημερινών γυναικών, «της διπλανής πόρτας»  μερικές μέρες πριν την πρόσφατη κακοκαιρία.

Στις 13-14 Μαίου αυτές  οι γυναίκες που δεν είναι αθλήτριες της ιστιοπλοΐας, αλλά ένα  παρεάκι από τον όμιλο φουσκωτών σκαφών ΙΑΣΩΝ ξεχύθηκαν στα νερά του Αιγαίου ξεκινώντας από τη Φώκαια Αττικής, με πλώρη την Τζιά. Στο τιμόνι η καπετάνισσα Πέγκυ Στάμου. Το πλήρωμα; Η Αζελίνα Μακρυπόδη, η Βάνα Δουβάρα, η Γιούλη Παρθένη, η Δώρα Εμμανουήλ, η  Κρίστη Δούνια και η Τόνια Παπαγεωργοπούλου.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, τολμώντας να κάνουν το ταξίδι για πρώτη φορά μόνο γυναίκες, που χρόνια συνοδεύοντας και βοηθώντας σε ταξίδια με τους συζύγους, ποτέ δεν είχαν την ευθύνη του ταξιδιού. Οι  αμφισβητήσεις, τα πειράγματα και οι  αποτροπές δεν τις πτόησαν.  Το αποφάσισαν και το υλοποίησαν!  Έζησαν ένα υπέροχο σαββατοκύριακο, μακριά από την καθημερινή ρουτίνα.

Ένα πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι, κοντινό όπως λέει η Αζελίνα, «για να μπορέσουμε κάποια στιγμή, ένα ποιο μακρινό προορισμό, παρασύροντας περισσότερες γυναίκες του ομίλου μας». Μπράβο κορίτσια!  Τολμήστε και εμείς θα προβάλουμε  τα κατορθώματά σας