Η Marvel μάς συστήνει την πρώτη μουσουλμάνα σούπερ ήρωα

Η Ms Marvel πρόκειται να είναι Μουσουλμάνα έφηβη από το Πακιστάν με το όνομα Kamala Khan

Επιμελείται η Ιρέν Κόντου

Η Marvel είναι ικανή για πολλά αξιόλογα πράγματα στο χώρο των ταινιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «Black Panther»ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο πρωταγωνίστησαν αποκλειστικά μαύροι ηθοποιοί. Ωστόσο, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα γυναίκα σούπερ ήρωας να πρωταγωνιστεί.  Αυτό θα αλλάξει του χρόνου, όταν θα κάνει το ντεμπούτο της η Ms. Marvel στην επόμενη ταινία «Captain Marvel».

Σύμφωνα με το indy100, αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί μια ακόμη ταινία Marvel με πρωταγωνιστή γυναίκα είναι στις επάλξεις, αλλά και γιατί η Ms Marvel πρόκειται να είναι Μουσουλμάνα έφηβη από το Πακιστάν με το όνομα Kamala Khan, που ανακαλύπτει πως μπορεί να αλλάζει μορφές, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο τεύχος 14 του Captain Marvel.

Παρόλο που η Kamala είναι η τέταρτη ενσάρκωση του χαρακτήρα Ms Marvel στα κόμικς, είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής. Όχι μόνο είναι ο πρώτος μουσουλμανικός χαρακτήρας για κόμικ, είναι επίσης μια από τις καλύτερες προσεγγίσεις του μουσουλμανισμού σε όλο τον λαϊκό πολιτισμό, κάτι που σπάνια βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια.
 Πηγές:  cnn.gr
                 huffingtonpost.gr
                 newsbeast.gr
                 indy100.com
                 left.gr