Ισόβια στον 37χρονο για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον 37χρονο Γ.Ρ., που στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, μετά από καυγά.

Ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκων κατά συρροή και την κατοχή ναρκωτικών σκευασμάτων.

Η δίκη ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με καταθέσεις μαρτύρων ενώ στο εδώλιο κάθισε ο 37χρονος Γ.Ρ. ο οποίος αντιμετώπιζε τις  κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού, βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο, τη στιγμή που η 32χρονη μητέρα τους, άφηνε την τελευταία της πνοή.

Πάνω από 4ώρες η κατάθεση του συζυγοκτόνου

Η κατάθεση του συζυγοκτόνoυ διάρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, με τον ίδιο να παραδέχεται την ενοχή του. Περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έφτασε στο σημείο να σκοτώσει με τα χέρια του την 32χρονη, ξεσπώντας πολλές φορές σε κλάματα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει μέρα που να μη σκέφτεται τι έκανε, καθώς και ότι έχει τύψεις.

Έλεγε ότι η αποτρόπαια αυτή του πράξη έγινε εν βρασμώ. Προχώρησε σε αυτή την εγκληματική πράξη, χωρίς να σκέφτεται τι κάνει .

Όταν έφυγε από το σπίτι πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του λέγοντας της ότι σκότωσε την πρώην γυναίκα του, την Κατερίνα. Μάλιστα ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από την οικογένεια του.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr 27-5-2020

Το δημοσίευμα του Μωβ για τη γυναικοκτονία, εδώ: